Followers

Monday, 25 February 2013

kau anugerah terindah..


Hey hey hey,,
Hum,,ibu baru call..Apa lagi yang sy boleh cakapkan?..
Apa sahaja yg sy coretkan apa sahaja sy lakukan..xkan dapat dh terluah semuanya..
Sy xsangka awk masih xkenal sy lg?..Awk ingt sy marah awk..Sy xpnah marah awk..
Lagi lama awk biarkan sy sorang-sorang..Lagi jauh sy akan pergi..
Awk kan tahu,,sy tak boleh hidup tanpa awk..Awk kan tahu?..
Perlu ke sy capslock dn nyatakan disini SAYA TAK BOLEH AWAK TAK ADA!
Perlu ke?..kalau perlu sy dah nyatakan dah pun..
Awk mungkin lupa awk dah mungkir janji..Awk janji awk xkn penah dh tnggal sy apa pun jadi..apa pun..Tapi apa awk sedang buat?..
Sy nk fly ke Tampin,10 hari..Sy nk duduk sini..Sini tempat sy..Sini segalanya.....
Sy akhirkan coretan sy disini..dan jika takdir Allah,qada dan qadar,ajal maut jodoh dan pertemuan..Insyaallah..
Awak la antara anugerah Allah yang berharga dalam hidup saya..
Pasrah atas takdir yang ditentukan..Insyaallah..






Sunday, 17 February 2013

tak pernah putus.....

“Walau raga kita terpisah jauh,,namun hati kita selalu dekat”
Mesti lah berkumandang lagu ni di corong telinga ni..Yalah,setiap kali buka blog diari khas aishiteru aku dan dia,,ni lah lagu nya..
Hum,letihnya baru balik dari kerja..Menerawang je fikiran hari ini..
Sampai dah jam 530am..Terus pergi kerja..Dia?..Dia xada pun..
Dia tak ambil kisah pun..Mana aku?..Dah sampai ke?..Selamat ke?..
Sebelum balik ibu sering bertanya mana dia?..Mana dia?..Sayu hati aku bila ibu ayah menanyakan dirinya dan aku hanya mampu berdiam sahaja..
Kalau lah aku boleh jawab soalan tu.....
Bagi aku,,seorang yang aku anggap BS tak akan pernah meninggalkan aku apa jua keadaan..
Dan dia sentiasa akan disisi aku,,membimbing aku ke jalan yang betul,,mengajar aku erti kesalahan dan..menggapai tanganku bila aku jatuh..
Sehari pun aku dah rindu dia..Inikan sekarang dah berhari-hari..Setiap kali aku rindu dia..Aku akan letak dia dalam doa aku..Tak pernah putus.........


Friday, 15 February 2013

TERIMA KASIH :'(


Hai hai hai.. :’(
Hum..banyak kisah yang tak tercoret dah..
Sibuk sangat..Aku dengan dia?..Tah la..Aku tak faham..Kenapa mesti tinggalkan aku?..
Kalaupun ada masalah sekurang-kurangnya dia bagitahu la..Apa kurangnya aku?..Apa salah aku?..
Aku tak tahu la..Aku makin putus asa..Aku tak kisah kalau nak cakap aku seorang yang putus asa..
Memang iya pun!..Aku tak kuat nak tempuh sorang-sorang..Aku tak faham kenapa dia sering tinggalkan aku?..Cukup la..Aku penat dah nak fikir..
Demam aku pun tak baik-baik ni..
Dan terima kasih la membiarkan aku sorang-sorang kat sini dan mcg sorang-sorang sini!..
Aku betul-betul penat dengan janji kau yang tak akan tinggalkan aku..Tapi berapa kali dah kau tinggalkan aku tanpa sebab?..
Aku sayang kau hubby..Kau BS aku..Kau hidup aku..Kau segalanya..
Aku akan tetap disini..Dengan hati yang sama..Rasa yang sama..Dan doa yang tak akan putus buat kita..Insyaallah..

( kau biar je aku ni tertanya bertanda soal sendiri..sanggup kau biar aku ni jadi separuh waras?..)



Tuesday, 29 January 2013

bukan seperti dulu..

Awak..
Walaupun kita macam dah kembali seperti dulu..tapi hanya pada nama hubungan sahaja..
Saya dapat rasakan..awak bukan awak saya yang dulu..awak dah lain..
Awak seperti tak endah wujud atau tidak diri saya ini..saban hari otak saya berfikir hal yang sama..
Tapi,saya tak nak keruhkan keadaan..Biarlah saya berdiam diri disini sahaja..
Semoga hari-hari yang mendatang akan lebih baik dan sempurna buat kita..
Macam mana pun keadaannya, saya sayangkan awak..sangat :’(
Aaaamin..


Thursday, 24 January 2013

CAUSE YOU ARE..

Cause you are my life..
Cause you are my soul..
Cause you are my heart..
Cause you are my hubby..
Cause you are my aishiteru..

Cause of you i am alive..
Cause of you i am standing..
Cause you are my everything..

And ill keep our memory in my mind..
And  ill keep you in my heart..
Safely in mine..
Forever..





Wednesday, 23 January 2013

seandainya..



Setiap apa yang berlaku,, pasti ada hikmahnya..

Dan setiap apa yang terjadi,, memberi satu pengajaran..

Untukku teruskan hidup ini,, yang memberiku SATU MAKNA..


Akan ku tabahi semuanya,, ujian telah pun nyata..

Biarpun perit akan ku telan,, dengan wajah senyumku..

Dan ku berdoa,, tuhan berikan ku bahagia..


Maafkan diriku ini oh kasih..

Seandainya melukakan hatimu..

Janganlah dibenciku..

Ku hanya insan biasa yang keliru..

Jikalau ku dapat bertebangan tinggi..
Akan ku pergi ke hujung dunia ini..

Maafkan diriku terlanjurku menumpangi..

Ku hanya ingin bahagia........



adakah ini akhirnya?


Hai hai readers..
How are you there?..Hum,,siapa eh skodeng blog ni sekarang?..Mesti ada kan yang curi2 tengok sebab nak tengok update seterusnya..

Actually,tiada apa yang I nak coretkan..I sedih..Sangat..macam2 terjadi dalam masa yang singkat..
Hum,,memang salah I..I ni budak-budak.. I ni manja sangat..Lagi-lagi dengan DIA..

I selalu buat salah..I selalu susahkan you..Im really sorry,,and i really meant..
Tak sangka apa yang dibina,,musnah sekelip mata..Orang yang kita sayang,,boleh hilang begitu sahaja..

I believe in faith..Jika ada jodoh,suatu hari nanti....
Jika tidak,,I memang dah pasrah pun..sound like im frustrated~..haha..

Yala,I admit it..And this is maybe for the last..I am really hurt now..Take time to be heal..
Sayangnya cinta yang dibina tidak sekuat yang disangka....


Saturday, 5 January 2013

SEDIH SEDIH SEDIH!


Hai hai you all semua..
Hurm,,xda mud la sekarang ni..tengah “fighting fighting” dengan dia..
2hari dah ni..xtahu la macam mana nanti..
Saya sayangkan dia..saya memang berharap dia lah yang terakhir..
Tapi..Allah kan lebih mengetahui..So,,kena sabar banyak-banyak..
Apa je yang jadi lepas ni,,saya akan terima je..
Sebab saya dah janji yang “I’m the tough woman in this 2013”..
Sabar  tu kan penting^^..Insyaallah..
Ok lah..sampai sini je lah dulu..Bye semua :D